tiistai 24. helmikuuta 2009

Yöelämä













Oslon yöelämä on kaikkea muuta kuin tylsää. Paikkoja löytyy laidasta laitaan. Osloon saapuu paljon DJ:tä ympäri maailman pitämään tunnelmaa yllä. Monissa paikoissa pidetään myös live konsertteja ja jazz paikkoja löytyy paljon siitä tykkääville.
Muistakaa että Oslossa kaikki kahvilat, ravintolat ja yökerhot ovat savuttomia, kylläkin paikat ovat hyvin aina järjestäneet tupakoitsijoille alueen, vilteillä ja lämpölampuilla varustettuna talven aikaan.
Kovien alkoholi lakien ja hintojen seurauksena norjalaisilla on tapana pitää etkot eli ”vorspiel” juhlat ennen baariin lähtöä. Ikäraja miedoille alkoholille kuten olueille, siidereille ja viineille on 18 vuotta ja väkeville alkoholeille ( yli 23%) on 20 vuotta. Myös paikat jotka tarjoavat väkeviä alkoholeja on ikäraja 20 vuotta.
Oslon keskustassa on paljon erilaisia baareja, pubeja ja yökerhoja. Turistikauden aikaan kaupungilta löytyy paljon erityylisiä ihmisiä. Majorstuen, Frogner ja Vika ovat taas enemmän hienosto alueita, missä tapaa enemmän trendikkäitä, raikkaita muotitietoisia ihmisiä.
Kun taas Grünerlokkassa tapaa enemmän rennompaa porukkaa. Jos kaipaa pieniä ja kodikkaita baareja ja pubeja, niin Grünerlokka on oikea paikka. Ja suosittelenkin käymään edes päiväksi kurkkaamassa entistä hippi aluetta, jossa on vieläkin tunnelma jäljellä.

Tässä olen koonnut muutamia Oslon klubeja.

Trendikkäästi sisustettu TEALOUNGE on teehen erikoistunut kahvila/baari, jonne useasti mennään töitten jälkeen oluelle. (Thorvald Meyers gate)

ELOITE BAR sijaitsee Gran Hotellin yläkerrassa. Trendikkäässä ja tunnelmallisessa paikassa on suuri katto terassi, josta nähtävyydet Karl Johans gatalle.

CHAMPAGNERIA tunnelmallisessa paikassa on suuri kokoelma shampanjoita ja kuohuviinejä kohtuulliseen hintaan. Erinomainen paikka käydä tapaksilla ja viini lasillisella. Toisella kerroksella on pieni, mutta kodikas terassi. (Frognerveien 2)

Oslon tunnetuimmassa jazz klubissa BLÅ´ssa riittää tapahtumia. Blåssa on melkein joka ilta konsertti, uusista ja lupaavista lahjakkuuksista. Illan koettaessa paikka muuttuu yökerhoksi. Kesällä on myös terassi avoinna Aker joen varrella. (Brenneriveien 9 c)

COSMO on Norjan suurin klubi ja baari. Kolmikerroksiseen Cosmoon kannattaakin tulla ennen puolta yötä, sillä paikka täyttyy nopeasti ja sisälle pääsee listan kautta. Kesäisin on suuri terassi avoinna. Paikassa on käynyt myös suuria nimiä kuten Timbaland, Jay-Z, Snoop Dogg, Tiesto ja Robin S. (Ruseløkkveien 14)

STRAVINSKI on todella suosittu yökerho viikonloppuisin, jossa varsinkin julkkikset viettävät iltoja shamppanjan kera. Paikka sijaitsee Karl Johans Gaten ja Aker Bryggen välissä. (Rosenkrantzgate)

Tunnettu CAFE SÖR tarjoaa erinomaisen valikoiman hedelmällisiä drinkkejä. Urbaanisessa ja kodikkaassa Cafe Sörissa iltaisin kuulee DJ:n soittavan funkkia, soulia, hip hoppia, discoa ja electronicaa. (Torggata)

MONO on suosittu rokki paikka, jossa soittaa useasti live bändi. Lippuja konserttiin voi ostaa itse Monosta. (Plöensgt. 4)

LONDON CLUB on Oslon suosituin homo yökerho, joka on perustettu 70-luvulla. Paikassa on kaksi kerrosta, jossa alimmaisessa on pubi tyylinen paikka. Sieltä löytyy mm biljardi pöytä ja jukeboxi. (CJ Hambros plass 5)

HAMMERTSON:sta löytyy sekä ravintola, baari että yökerho. Yökerho avautuu kello 23:00. Tyylikkääseen paikkaan kannattaakin varata koko ilta ruokaillessa, juodessa ja illalla siirtyä tanssimaan. (Bygdøy allé 5)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti