perjantai 20. helmikuuta 2009

Shoppailu


Pienestä kaupungista huolimatta Oslosta löytyy kaikki mahdollinen. Suurista kauppakeskuksista pieniin butiikkeihin. Kaikki kaupat ovat sijoitettu keskustaan ja sen lähistölle.
Oslosta löytyy shoppailu katuja missä pienet butiikit tarjoavat suuren valikoiman erilaisia tuotteita.

Majorstuen: Bogstadveien on suuri ostoskatu, josta löytyy suuri valikoima kauppoja. Bogstadveien jatkuu alamäkeä pitkin Hegdehausveienille mistä löytyy erinomainen valikoima pieniä butiikkeja varsinkin kengäkaupat ovat sijoitettu Hedgehausveienille. Siellä on myös erinomainen valikoima kahviloita ja ravintoloita.
Majorstuenille kannattaakin varata kokopäivä aikaa ja pysähtyä hetkeksi juomaan kahvia paikalliseen kahvilaan ja seurata Bogstadveienin kiireistä elämää.

Keskusta ja Karl Johans gate: Oslon suuremmasta ostoskadusta löytyy isoimmat kaupat ja ostoskeskukset kuten Steen & Støm, H&M, Zara, Benetton, Louis Vuitton, Oslo S niminen ostoskeskus rautatienaseman kupeessa. Kesäisin Karl Johans gatenilla on kansainvälinen tunnelma. Monet taiteilijat tuovat piirustuksiaan näytille, kasvokuvien piirtäjistä muusikkoihin. Keskustasta löytyy myös uskomaton valikoima nähtävyyksiä ja talvisin Karl Johans gatenin puistoon jäähdytetään luistinrata. Unohtamatta hyviä ravintoloita ja yöklubeja.

Akerbrygge:
Oslon kuuluisimmassa venesatamassa sijaitsee iso ostoskeskus, jossa palvelee 70 eri butiikkia ja noin 40 eri ravintolaa. Satama on myös kuuluisa sen patsaista ja veistoksista. Kesällä Aker Brygge onkin kiireinen turisti kohde. Kesällä monet ravintolaveneet avaavat ovensa ja unohtamatta laittoja jotka vievät Oslon suurimmille saarille.

Frogner, Bygdøy allé: Frognerista löytyy monta itsenäistä ja korkealaatuista yritystä. Erityisesti nykyaikaiset sisustus liikkeet ovat sijoitettu sinne. Pienen kävely matkan päässä Skøyenissä löytyy upeita huonekalu ja- sisustusliikkeitä. Frogner tunnetaan Oslon hienosto alueena, missä ovat myös gourmet-ravintolat ottanut paikkansa. Alueelta löytyy Oslon kuuluisin sushi ravintola Alex Sushi ja michelin tähden omaava Bagatel. Illalla kannattaa myös pistäytyä Champaneriessä juomassa lasi cavaa. Paikan listalta löytyy erinomainen valikoima shampanjoita.

Grünerløkka: Hippityyliseltä alueelta löytyy paljon pieniä ja itsenäisiä liikkeitä. Varsinkin nuoret norjalaiset design yrittäjät ovat asettautuneet Grünerløkkaan. Alueelta löytyy vaatteiden lisäksi paljon käsityö-,keramiikka ja levykauppaliikkeitä. Alueella sijaitsee myös kirpputoreja ja upeita kahviloita.

Grønland: Alueella on paljon vihannes-ja hedelmäkauppoja. Sieltä löytää varmasti Oslon tuoreimmat ja eksoottisimmat hedelmät ja vihannekset. Alueella on myös paljon ulkomaalaisten avaamia liikkeitä mistä löytää kultakauppoja ja hyvä laatuisia tekstiilejä.


1 kommentti:

  1. Löysin blogisi tänään suomiseura.org-sivuston kautta ja todella mielenkiintoisia ja selkeitä vinkkejä Oslosta. :) Toivottavasti kirjoittelet jatkossa useammin! Itse olen muuttamassa Osloon/lähistölle muutaman kuukauden päästä.

    VastaaPoista